недеља, 7. фебруар 2010.

Štrudla za 10 minuta

Ja nisam verovala a ispala je mmmmmm





Potrebno vam je:

Šolja od čaja mleka

2/3 kockice kvasca

3 kašike šećera

pola kašičice soli

1 margarin

2 jajeta + žumance za premazivanje

malo manje od 1 kg brašna.

U mlako mleko dodati kvasac i šećer, odmah dodati margarin, jaja i brašno, posoliti. U to dodati brašno i mesiti dok ne počne da se odvaja od posude. Testo podeliti na 6 delova i odmah razvući. Filovati po želji. Premazati žumancem i staviti u hladnu rernu. Peći oko 1/2 sata na 200 C ili dok ne dobije zlatno žutu boju.



Slana varijanta (sa mesom i sirom)




Slatka varijanta (sa makom)


Fil za slatku štrudlu-
1/2 kg maka
1/2 l mleka
4o0 gr šećera
100 gr blanširanog badema

Prokuvati mleko i šećer, sipati mleveni mak, mešati par minuta i dodati badem. Prohladiti i filovati štrudlu.

Нема коментара: